Onsdag kveld ble både Tveterbanen og idrettsanlegget til Navestad IF oppsøkt av vandaler. Noen hadde moret seg med å spole opp de to gressbanene til Tveter Il og Navestad IF. Nå venter en stor reparasjonsjobb for å rette opp skadeverket. Leder i Tveter IL, Frank Schander opplyser at alle gjenstående kamper på Tveterbanen er avlyst ut sesongen. Alle treninger og kamper er derfor flyttet til grusbanen på Tveter idrettsplass.

– Det er lang lang tid siden det ble utført lignende hærverk i Sarpsborg. At det nå er flere slike forhold innen et kort tidsrom, kan tyde på at det er de samme personene som står bak eller noen som tilhører samme miljø. Her er det åpenbart en sammenheng, sier politiet ved Terje Bøe som har mottatt anmeldelse både fra Tveter IF og Navestad IF.

Politiet ber om opplysninger

Politiet ber nå publikum om hjelp til å finne synderne bak det meningsløse hærverket som er blitt utført ved tre fotballbaner i Sarpsborg-distriktet.

Terje Bøe er ikke tvil om at flere sitter på informasjon som kan løse sakene. Han tror flere, som tilhører det samme miljøet som de som utførte skadeverket, vet hvem som står bak det meningsløse hærverket.

– Jeg vil oppfordre de som vet noe om saken tar kontakt med oss, sier Bøe til Sarpsborg Arbeiderblad.

Vil følge med

Fotballbanene i distriktet vil i tiden som kommer bli viet ekstra oppmerksomhet fra politiets side. Politiets patruljer vil nå stadig ta turer ut til aktuelle steder i et forsøk på å se noe interessant eller avverge framtidig hærverk.

Skadeverket på fotballbanene karakteriserer Terje Bøe slik:

– Hærverket er bare tragisk på alle måter. De ødelegger for for barn, unge og voksne som driver med sunn idrett, Dessuten er det en betydelig kostnad for klubbene å utbedre skadene, sier han.

 

Les mer om saken her:

https://www.sa.no/nyhet/krim/sarpsborg/dette-vet-politiet-om-bilene-som-odela-fotballbanene/s/5-46-406225

https://www.sa.no/nyhet/tveter-il/navestad-if/to-fotballbaner-spolet-opp-forferdelig-irriterende-a-oppleve-harverk-som-dette/s/5-46-405760