Jens Kristian Lillegrend (25) var siste skanse for Spartas hockeykrigere for vel ett år siden. Nå er han siste skanse for Tveters 7. divisjons gutter.

Han valgte å takke for seg etter 2020/21 sesongen som hockeymålvakten i Sparta. Da han ikke fikk ny kontrakt med Sparta etter 112 kamper for klubben valgte han å legge opp. Nå er hverdagen helt annerledes for 25-åringen, og han bedyrer at han ikke angrer på valget.

Ble tungt

– Jeg angrer ikke på valget jeg tok, men det føles i perioder litt spesielt å ikke ha den hverdagen som jeg hadde i Sparta. Da var det kun hockey som gjaldt, mens det nå er så mye annet som dette å være keeper i Tveter, sier han med et smil etter en ny seier med Tveter.

Hverdagen har nærmest blitt snudd på hodet for «Jensi». Nå er det ikke lenger idretten som er i høysetet og han bare nyter av den uten presset som følger med en toppidrettsutøver. 

– Her i Tveter er jeg blant kameratene mine, og det var også årsaken til at det blir litt fotball. Dette er ene og alene for å ha det gøy, og det kan jeg love deg at vi har.

Flytter til Oslo

Sarpsborg er ikke lenger hovedsetet for keeperen.

– Jeg har fått meg jobb i Oslo som marketing & content hos Urmaker Bjerke. Det medfører at det blir litt pendling til trening og kamper for Tveter. Nå er det bare en trening pluss match i uka så det går fint. Fra høsten av blir bostedet Oslo for oss. Min samboer har også fått jobb i Oslo og vi kjøper leilighet og flytter dit etter sommerferien, forteller han.

Lillegrend innrømmer at hadde vi snakket med ham for ett par år siden, hadde han ikke sett for seg at det skulle bli den utviklingen det har blitt.

– Heldigvis vet vi ikke hva som skjer framover og godt er det. Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan det har utviklet for meg etter alle årene i Sparta.

242 minutter

Det er ikke bare i Sparta at Jens Kristian kunne det med å holde nullen. For Tveter tok det over to og en halv match før nullen sprakk. Etter 242 minutter mot Yven måtte han kapitulere på et straffespark til Yven.

– Jeg skulle gjerne ha holdt den lenger, men skal vel fornøyd med den tiden likevel, smiler han.

Fotball er ikke helt nytt for «Jensi».

– Jeg spilte i Borgen helt fram til jeg valgte ishockey framfor fotballen, så dette er å ta opp det jeg har gjort tidligere. Nå bare nyter jeg og koser meg med Tveter og det eneste målet vi har er å rykke opp. Det ser veldig bra bra ut med tre seiere i seriestarten og 37-1 i målforskjell, konkluderer han.

Det var mange som hadde funnet veien til Tveterbanen for å se det nystartede laget til Tveter. Blant dem var de to tidligere lagkamerater i Sparta Niclas Jessesen og Sander Thoresen.

Av Ole-Morten Rosted, SA.no